Bijenwas - Jojoba olie Vorm ± 60 gram.
Maak nu je eigen Bee Wrap (Bijenwasdoek) met kant en klare Bijenwas - Jojoba olie Vorm.
Er zijn talloze producten te koop om kaas en etenswaren te bewaren en mee te nemen, maar wat is er nou leuker dan zelf je eigen Bee Wrap (Bijenwasdoek) te maken en minder gebruik te maken van plastic bakjes of zakjes.
Je kan er ook je broodje in meenemen, eten in bewaren, zoals kaas, fruit, enz. of borden en
schalen mee afdekken in de koelkast (niet geschikt voor vlees of rauwe vis!).
Wat heb je nodig voor 1 of 2 bijenwasdoeken (Bee Wrap);
– Een katoenen doek van ongeveer 35×40 cm of 20 x 20 cm gewassen, mag niet groter zijn dan je ovenplaat.
– Een kartelschaar, als je de doek daarmee knipt rafelt de stof niet zo snel.
– 1 kant en klare Bijenwas - Jojoba olie Vorm.
– Oven met bakplaat en bakpapier.
– Pannetje
– Kwast met haar, dus geen sileconen.
– Dik glazen potje
Hoe maak je een bijenwasdoek (Bee Wrap)?
Verwarm de oven voor op 80-100 graden, haal de bakplaat er uit en doe er bakpapier op.
Strijk de doek en leg die op de bakplaat.
Verwarm de Bijenwas - Jojoba olie Vorm langzaam in het potje au bain marie op het fornuis (dus het potje gaat in een pannetje met warm water) goed roeren voor gebruik als de was gesmolten is.
Leg ondertussen de doek een paar minuten in de oven (op de plaat uiteraard), niet te lang, maar hij moet wel goed warm zijn
Haal de plaat met de doek uit de oven en strijk de gesmolten was en olie over de doek, hij moet overal ingesmeerd zijn. Lukt dit niet, dan is de doek te koud en doe je hem even terug in de oven.
Doe de ingesmeerde doek weer een paar minuten in de oven.
Als je hem er weer uit haalt draai je hem om en smeer je de ‘achterkant’ ook in.
Wederom een minuutje in de oven.
Nu is hij klaar en moet hij in 1x van het bakpapier komen, dan is hij goed ingevet.
De doek moet even drogen, dat kan je het beste doen door hem vast te houden of heen en weer te wapperen.
En zo maak je de bijenwasdoek (Bee Wrap) schoon.
De doek afspoelen met koud of lauw water. Zeker niet te warm want dan smelt je de bijenwas. Daarna kan je hem gewoon laten drogen (uiteraard ook niet op een hete verwarming).
Je kan de doek ongeveer 10 maanden gebruiken en daarna is vaak de bijenwas ‘op en dun’. Mocht je hem in je tas willen meenemen dan is het handig om een andere schone doek om het pakketje te doen zodat er geen stofjes gaan plakken aan de doek.
© 2023 www.addlia.nl - Powered by Shoppagina.nl